Tira-me-la: el llibre sobre el Quinto de Sabadell

Des de Pura Ceba volíem posar per escrit un dels patrimonis immaterials més rics i vius de la nostra ciutat: el Quinto. No podíem pas fer una enciclopedia de l’estil Joan Amades (tot i que el tema s’ho mereix), però volíem editar un document que deixés constància d’aquesta tradició tant sabadellenca. Així doncs ens vam posar a buscar qui ens podria i voldria ajudar en aquest projecte, i vam rebre una gran resposta que ha acabat donant lloc a aquest llibre col·laboratiu.

Al llibre hi trobareu divertides experiències personals, històries i llegendes sobre el Quinto, un repàs dels principals locals i lloros de Sabadell, una entrevista a dos lloros célebres de la ciutat, consells pràctics, anècdotes, curiositats, etc… i evidentment, una curada selecció dels principals cants dels números del nostre Quinto (fins a tres versions diferents per número) i les seves rèpliques. També hem deixat espai perquè els que hi juguen a casa puguin escriure els seus cants, de tal manera que cada família on es jugui el Quinto pugui tenir el seu recull particular.

Aquest llibre ha estat coordinat per Roger Serra i Jordi Llunell de Puraceba i pel Tomsy, tota una autoritat del Quinto sabadellenc sense el qual això no hagués estat possible. La nostra missió ha sigut enredar a un munt de col·laborador: Jordi Bosom, Gemma Raïmat, Quico Ferran, Jordi Costa, Guillem Ambrós, Dolors, Carles Fité, Òscar Jové,  Jordi Costa, Roc Casagran, Jordi Bosom, Sergi Mestres, Guillem Ambrós, Cesc Prat i Zequi Avellaneda que han enriquit el llibre des de perspectives molt diferents i complementàries. El disseny i maquetació han anat a càrrec de Martí Saiz de l’estudi Cèl·lula, que han deixat un llibre que pensem mostra l’amor que sentim per aquesta tradició.

Esperem que el Tira-me-la serveixi per enriquir els quintos familiars de les cases sabadellenques i també com a testimoni incomplert però ben intencionat del Quinto a la nostra ciutat. 

Podreu trobar el llibre als principals Quintos de la nostra ciutat i a diverses llibreries com la Llar del Llibre. La presentació oficial es farà el divendres 13, encara hora i lloc per confirmar.

Així doncs, aquest Nadal Puraceba fa un pas més i a part de les samarretes, xapes, etc…  treu un llibre. Un llibre imprescindible per tots aquells que estimem el Quinto i Sabadell. Ah, i un bon regal per aquestes festes!!