SAMARRETA SANT PEP

PATRIMONI IMMATERIAL DE SABADELL

La samarreta Sant Pep University ha sigut un èxit de vendes pels limitats objectius de Pura Ceba, i sobretot tenint en compte que no era una samarreta mainstream i bastant arriscada. 

Amb aquesta samarreta volíem demostrar que hi ha un patrimoni cultural immaterial i no oficial, una memòria col·lectiva dels anys 70s, 80s, 90s que ha marcat i és compartida per una generació de sabadellencs i que gairebé mai és reivindicada oficialment. 

 

EL SANT PEP

Era un local mític del centre de Sabadell per diverses generacions de joves i que rebia el seu nom pel fet d’estar al carrer Sant Josep. De fet, el nom oficial a Pura Ceba no el sabem, potser també es deia Sant Pep.

Des dels anys 70s i 80s era el local de “jocs recreatius” on anar a fer campana, on fer el primer cigarret, on gastar-se la setmanada en partides de futbolin i tetris a 25 pts, etc..

Molts sabadellencs del centre, creu-alta i gràcia, de les escoles i instituts propers, el tenien com a un local de referència. Hi havia autèntics habituals, el futbolín dels experts on retar no era per a tothom, etc… Un local cutre i de mala mort, brut i plè de fum, que era deliciós per a un adolescent dels 80s.

 

LA SAMARRETA

Un cop vam tenir clar que volíem fer una samarreta del Sant Pep vam estar pensant diverses idees. De seguida ho vam relacionar amb les campanes, que si passabem més temps allà que a l’institut, etc… d’aquí a allò de “la universitat del carrer” ja va ser un pas fàcil. I un cop vam tenir la idea de Sant Pep University només va caldre inspirar-se amb les samarretes de les universitats més famoses del món Oxford, Cambridge, Yale, Harvard… 

A les primeres versions que vam encarregar a la Maite Nicolàs hi havia més icones, més referències explícites, l’escut era més complex,… Amb referències als futbolins, al tetris, pacman, etc. però de seguida vam veure que calia simplificar. Així que al final vam optar només pel pacman.

Finalment, com que teníem por de si no sería massa friki, de si la gent ho entendrà, o si simplement era una flipada nostra, vam decidir afegir-hi el Sabadell a sota, per si de cas.

En definitiva, una samarreta arriscada, només per a “conesseurs” pura ceba i una mica puretes, que ha tingut molt bona rebuda. En principi no la reeditarem, sinó que la nostra intenció és retre altres homenatges a locals/llocs del passat recent de la ciutat.